Využitie regresnej analýzy pri modelovaní úmrtnosti v životnom poistení - Šoltésová, Tatiana, 1975-
Vybrané parametrické modely úmrtnosti na modelovanie úmrtnosti žien a mužov na Slovensku v roku 2018. Vybrané modely úmrtnosti analyzované ako regresné modely, ktoré zahŕňajú regresnú funkciu a náhodnú zložku. Na modely úmrtnosti nazerané ako na štatistické (stochastické) modely, pre ktoré, na základe empirických údajov o pravdepodobnosti úmrtia v rôznom veku osôb (osobitne mužov a žien), je potrebné odhadnúť parametre regresnej funkcie.