Analýza prekladu amerických situačných komédií do slovenčiny, translačné procedúry a posuny v dabingu - Zamborová, Katarína, 1988-
Problematika translačných procedúr a posunov využívaných v dabingu. Teoretické poznatky o dabingu, jeho vytváraní a zákonitostiach. Preklad a translačné procedúry a posuny v preklade súvisiacom s dabingom. Výsledky analýzy prekladu jednej epizódy americkej situačnej komédie s názvom Priatelia.