Požiadavky na inštitucionálnu nezávislosť trhových regulátorov a Úradu pre verejné obstarávanie z pohľadu práva Európskej únie - Blažo, Ondrej
Základné ústavno-právne východiská trhovej regulácie a ich inštitucionálny rámec. Nezávislosť trhových regulátorov, vrátane orgánov ochrany hospodárskeho súťaže a dohľadu nad verejným obstarávaním z pohľadu práva Európskej únie. Pravidlá nezávislosti na základe jednotlivých parciálnych pravidiel a judikatúry Súdneho dvora Európskej únie. Ekvivalentná spojitosť na všetkých trhových regulátorov.