Pohľad na zamestnávanie cudzincov z krajín mimo EÚ na Slovensku - Hricová, Romana
Sledovanie faktorov a zmien v zamestnanosti a pracovnom uplatnení cudzincov z krajín mimo EÚ na základe štatistickej analýzy a počtu ich pracovných miest v rámci Slovenska. Vplyv dosiahnutého vzdelania a znalostí na pracovné uplatnenie v rámci tejto analýzy. Migrácia za prácou do EÚ z vybraných krajín (Srbsko, Ukrajina, Rusko, Vietnam, Kórejská republika) a z krajín tretieho sveta, so zameraním na pracovný trh na Slovensku. Komparácia pracovnej migrácie na Slovensku podľa jednotlivých krajov.