Komerčné banky ako špecifické účtovné jednotky - Kadlečíková, Oľga, 1973-
Komerčná banka sa charakterizuje ako sprostredkovateľ presunu finančných prostriedkov v ekonomike od tých subjektov, ktoré majú ich relatívny prebytok k subjektom, ktoré majú ich relatívny nedostatok. Základné podmienky a pravidlá činnosti a fungovania komerčných bánk na Slovensku sú upravené zákonom č. 483/2001 Z. z. o bankách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.