Prognóza reliability legislatívnej kategorizácie podnikov kreatívneho priemyslu v komparácii na dizajn matematických predikčných modelov - Kovalev, Andrej
Legislatívne vymedzenie neprosperujúceho podniku podľa zákona č. 513/1991 Zb., Obchodný zákonník v znení neskorších právnych predpisov a zákona č. 7/2005 Z.z., Zákon o konkurze a reštrukturalizácii a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších zmien v komparácii na dizajn vybraných predikčných modelov. Posudzované modely: Altman Z-score, INDEX 05, Index Bonity, Quick test, Binkertov model a Tafflerov model. Predikčný model Qucik test vykazujúci najvyššiu mieru závislosti k legislatívnej kategorizácii neprosperujúceho podniku. Bližšie skúmanie tohto modelu.