<La> Dynamique Lexicale du Français de Spécialité - Rizeková, Iveta, 1961-
Dynamické procesy v odbornej slovnej zásobe. Identifikovanie tých procesov a metód tvorby terminológie v oblasti podnikateľskej a obchodnej komunikácie, ktoré sú zo synchrónneho hľadiska najproduktívnejšie. Extralinguistické faktory, ktoré spôsobujú nutnosť vytvárať terminologické neologizmy v oblasti ekonomiky. Jednotlivé metódy rozširovania a úpravy ekonomického slovníka z interných aj externých zdrojov. Vplyv lexikálnych zmien v profesionálnom jazyku na celkovú dynamiku jazyka.