Metafora vojny v jazyku politiky - Štefančík, Radoslav, 1976-
Metafora vojny a vojenského slovníka v jazyku politiky. Ďalšie množstvo výrazov spojených s vojnou. Metafora vojny používaná v kritických momentoch, vo vyhrotených situáciách alebo na zdôraznenie dôležitosti prijatých opatrení. Metafora vojny je rovnako neodmysliteľnou súčasťou politickej komunikácie počas volebnej kampane. Politická komunikácia pravicových extrémistov. Metafory a ich možnosť vyvolať u recipientov rôzne druhy emócií, ako aj emóciu strachu.