Foreign Languages in the Tourism Higher Education: The Case of Croatia - Mikulčić, Petra
Miera napĺňania potrieb učebných osnov vysokých škôl pre cestovný ruch v Chorvátsku. Výskum medzi zástupcami vysokých škôl a odvetvia cestovného ruchu. Analýza výsledkov výskumu, medzera medzi učebnými osnovami vysokých škôl pre cestovný ruch a skutočnými potrebami cestovného ruchu, najmä v oblasti cudzích jazykov. Dôvody tejto medzery (absencia jednotnej vzdelávacej stratégie, nedostatok previazanosti na prax). Návrhy pre zlepšenie efektívnosti (rozvoj vzdelávacej stratégie, rozvážnejší výber vyučovaných jazykov, zvýšenie interaktivity).