Region coby dynamický proces a využití konceptu percepčního regionu při výzkumu institucionalizace a deinstitucionalizace regionů - Marek, Petr
Analýza a význam konceptu regiónu ako dynamického procesu a vývoja regiónu. Koncepty percepčného a vernakulárneho regiónu, ich odlišnosti. Prepojenie konceptov percepčného regiónu a mentálnej mapy. Využitie percepčných regiónov pri výskume (de)inštitucionalizácie regiónov vrátane konkrétnych metodologických odporúčaní.