První kroky k evropské legislativní úpravě digitální oblasti - Andraščiková, Jana
Európska komisia avizovala prioritizáciu novej legislatívnej úpravy v digitálnej oblasti. Vysoká miera dôležitosti je prikladaná z dôvodu vytvorenia právnej istoty vo vzťahu k enormne dynamickému technologickému rozvoju. Relevantné je taktiež hľadisko nastavenia podmienok pre plynulú digitálnu transformáciu v kontexte hospodárskeho rozvoja, digitálneho trhu a konkurencieschopnosti EÚ v globálnom merítku. Európska digitálna budúcnosť. Aktivity Európskeho parlamentu. Biela kniha a aplikácia umelej inteligencie.