Katastrofy v roce 2019 pokles globálních pojištěných škod - Mesršmíd, Jaroslav
Základný prehľad a údaje o katastrofách v roku 2019 a zhodnotenie ich vývoja. Pre svetové poisťovníctvo je zásadné, že v roku 2019 oproti predošlému roku výrazne poklesla výška globálnych poistených škôd. Vplyv ekonomického rastu a urbanizácie na výšku škôd. Zmena klímy a z nej plynúce dôsledky.