Kvalita života v mestách - porovnanie výsledkov prieskumov - Gajdoš, Jozef, 1962-2025
Chápanie kvality prostredníctvom hodnoty, teda chápanie individuálnych benefitov zo strany zákazníka, obyvateľa. Porovnanie výsledkov prieskumov hodnotenia kvality života v mestách na základe troch rôznych metodických prístupov – Deutsche Bank, Mercer a Time Out. Všetky tri metodiky zostavujú syntetický ukazovateľ, index, pričom výstupom je rebríček poradia miest podľa kvality života v nich.