Porovnanie vývoja trhu práce v regiónoch Slovenskej a Českej republiky - Masárová, Jana
Identifikácia a komparácia situácie na trhu práce v regiónoch Slovenskej a Českej republiky na základe hodnotenia vývoja miery ekonomickej aktivity, miery zamestnanosti a miery nezamestnanosti, s cieľom zistiť podobnosti, resp. rozdiely vo vývoji trhu práce v uvedených štátov. Skúmaným obdobím sú roky 2008-2018. V Českej republike je situácia na trhu práce lepšia aj z regionálneho pohľadu. Kým rozdiely v ekonomickej aktivite a zamestnanosti v SR v posledných rokoch klesajú, v ČR sa regionálne rozdiely naopak zvyšujú.