Enterpreneurial Method - Kudlová, Zuzana, 1986-
Podniková metóda je najbežnejšie používanou metódou pri určovaní hodnoty podniku alebo jeho časti, najmä ak podnikateľ potrebuje poznať hodnotu podniku na predaj. Výhodou tejto metódy je, že zohľadňuje ziskový potenciál spoločnosti a je menej náročná na prácu v porovnaní s metódou vlastného imania. Na druhej strane môže byť nevýhodou, že podnikateľ získava informácie o hodnote spoločnosti ako celku bez znalosti hodnoty jednotlivých zložiek majetku a záväzkov.