Zoo jako místa šíření udržitelnosti - Nekolný, Lukáš
Analýza informačných systémov európskych zoo. Šírka ochranárskych a udržateľnosť podporujících tém a forma ich prezentácie. Stúpajúce zastúpenie tematiky ochrany miestnej prírody vrátane rady aktivít, do nich sa môžu zapojiť sami návštevníci – napr. nakladanie s odpadom či podpora biodiverzity. Reflexia vzťahov človeka a prírody a ich dôsledkov. Zoo sa takýmito spôsobmi môžu aktívne podieľať na šírení myšlienok udržateľnosti.