Economic Value Added Indicator - Kopčáková, Janka, 1994-
Ekonomická pridaná hodnota sa v súčasnosti označuje ako EVA. Tento ukazovateľ sa používa na meranie výkonnosti podniku a opisuje finančné zdravie a efektívnosť podniku. Bola vytvorená v roku 1993 americkou poradenskou firmou. Základnou myšlienkou ukazovateľa je vedieť, že investovaný kapitál podniku musí byť vyšší ako náklady na tento kapitál.