Hodnotenie inštitucionálneho prostredia krajín Európskej únie - Mohamadová, Linda
Kvantifikovanie vplyvu vybraných kvalitatívnych indikátorov na index ľudského rozvoja. Overovanie hypotéz, ktoré vychádzali zo špecifikácie kvantitatívneho modelu - s nárastom subindexu investičnej slobody očakávanie nárastu hodnoty indexu ľudského rozvoja v krajinách EÚ, s nárastom subindexu riešenia platobnej neschopnosti očakávanie nárastu hodnoty indexu ľudského rozvoja v krajinách EÚ a s nárastom subindexu vyššieho vzdelávania a tréningu očakávanie nárastu hodnoty indexu ľudského rozvoja v krajinách EÚ.