Tax Cooperation in the World and Exchange of Information - Manová, Eva, 1957-
Medzinárodná pomoc a spolupráca v daňovej správe je definovaná ako vzájomná výmena informácií a súvisiaca spolupráca s cieľom zabezpečiť správne vyberanie daní a platenie daní medzi príslušným orgánom Slovenskej republiky a príslušným orgánom zmluvného štátu podľa medzinárodného práva. Spolupráca je nevyhnutná najmä na boj proti daňovým podvodom a na predchádzanie im a na zlepšenie komunikácie a výmeny informácií, ktoré v minulosti nemohli byť medzi štátmi poskytované.