Insolvency Forecasting through Trend Analysis with Full Ignorance of Probabilities - Poláček, Tomáš
Predpovedanie bankrotov v podmienkach veľkého nedostatku informácií. Takéto bankroty často popisujú nečíselné kvantifikátory, napr. slová - nízky, stredný, vysoký. Prenos takýchto slovných hodnôt do fuzzy množín je však veľmi subjektívny. Riešením trendového modelu je súbor scenárov, kde X je množina premenných kvantifikovaných trendmi. Generujú sa všetky možné prechody medzi scenármi.