<Das> heutige Deutsch und seine Schichtung - Adamcová, Lívia
Príspevok poukazuje na používanie štandardného nemeckého jazyka v komunikácii a jeho nespisovných, každodenných, bežných jazykových variantov. V druhej časti sa príspevok venuje všeobecnej charakteristike jednotlivých jazykových foriem.