Odpis pohľadávky v ZDP - Petrovická, Iveta
Nepriaznivé dosahy zo zdanenia neprijatých úhrad sa snaží daňová legislatíva zmierniť tým, že umožňuje podnikateľom za presne vymedzených podmienok odpísať pohľadávku priamo do daňových výdavkov alebo zahrnúť do daňových výdavkov tvorbu opravnej položky k takýmto neuhradeným pohľadávkam.