Prvních CBDC se možná dočkáme do pěti let. Pravděpodobně se bude jednat o alternativu měny
Prieskum mapujúci postoj centrálnych bánk ohľadom problematiky CBDC (digitálnej meny centrálnych bánk). Banky sa v súčasnej dobe problematike už venujú, pracujú na technickom a legislatívnom riešení CBDC. Dôvody, ktoré motivujú banky k zavedeniu CBDC. Právomoc banky ako zásadný problém. Otázka realizácie.