Nerovnosti a ekonomický rast v krajinách Európskej únie - Domonkos, Tomáš
Účinky ekonomického rastu na príjmovú nerovnosť v krajinách Európskej únie pomocou ekonometrických modelov. Vplyv rastu na podiel príjmu pre všetky konkrétne decily obyvateľstva a na koeficient Gini. Negatívny vplyv ekonomického rastu na nerovnosť, zatiaľ čo tento dopad je najväčší u decilov od tretieho po siedmy - náznak zmenšujúcej sa strednej triedy. Účinky zvyšujúce nerovnosť sa prejavili v dlhodobej nezamestnanosti, otvorenosti a čiastočne v ukazovateľoch dôležitosti finančného sektora.