Some Applications of Actuarial Models in Health Insurance - Škrovánková, Lea, 1954-
Aplikácia stochastických metód vo viacstavových modeloch na vytváranie produktov zdravotného poistenia. Modely pre kritické ochorenia, metódy výpočtov zotrvania poistných zmlúv v tranzitných stavoch, pravdepodobnosť prechodu do absorpčných stavov, pravdepodobnosť prechodu potrebná pri modelovaní poistného a kalkulácii predpísaného poistného. Aplikácia absorpčných Markovových reťazcov. Prezentácia zdrojového kódu v open source systéme Maxima na generovanie viacstavových Markovových modelov.