Kto s kým vstupuje do manželstva na Slovensku? K niektorým aspektom výberu manželského partnera v rokoch 1992 - 2018 - Šprocha, Branislav
Hlavné charakteristiky osôb vstupujúcich do manželstva na Slovensku v rokoch 1992 - 2018. Štruktúrované a riadené rozhodovanie partnerského výberového správania. Manželská homogamia a vybrané štrukturálne faktory - analýza veku, rodinného stavu, vzdelanie a národnosti zasnúbených párov. Sobášny trh. Trendy a vzorce výberu manželského partnera.