Životné minimum od 1. júla 2020 - Danajovičová, Katarína
Opatrením Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR č.174/2020 Z.z., sa s účinnosťou od 1.7.2020 mení životné minimum §2 ods. 1 zákona č.601/2003 Z.z. o životnom minime a to: - ak ide o jednu plnoletú fyzickú osobu na 214,83 eur/1mes., - ak ide o ďalšiu spoločne posudzovanú plnoletú fyzickú osobu na 149,87 eur/1mes., - ak ide o zaopatrené neplnoleté dieťa, alebo o nezaopatrené dieťa na 98,08 eur/1mes.