Psychologické aspekty cudzojazyčnej edukácie - Smoleňová, Elena, 1974-
Faktory ovplyvňujúce formy a metódy modernej edukácie na školách. Moderná cudzojazyčná výučba zameraná na študenta. Rešpektovanie študenta ako osobnosť a prihliadanie na jeho záujmy, potreby a emócie. Mozgové hemisféry, emočná inteligencia, motivácia a ich význam v procese učenia sa cudzích jazykov.