Povaha práva v teórii a praxi - Rangl, Jakub
Problematika povahy práva ako kľúčová téma právnej filozofie. Skúmanie jej vzťahu k aplikačnej praxi. Prirodzenoprávne východiská pozitívneho práva. Korelačná téza a téza kauzality. Efekt rozletu. Načrtnutie vzťahu názorov na povahu práva a aplikačnú prax.