Simulation as a Tool to Model Service Quality of Electric Vehicle Charging Stations - Brezina, Ivan, 1963-
Nevyhnutnosť novej infraštruktúry nabíjacích staníc kvôli pokroku elektrickej mobility v automobilovom priemysle súvisiacim s nástupom nových technológií. Nárast elektrických vozidiel na ceste a nedostatok nabíjacích staníc by mohol byť prekážkou v používaní elektrických vozidiel. Simulácia ako nástroj na hodnotenie úrovne poskytovaných služieb infraštruktúry nabíjacích staníc. Simulačné modelovanie príchodu elektromobilov do nabíjacích staníc a na základe charakteristík systému radenia vozidiel hodnotenie jeho kvality. Použitie softvéru Simul8 na vytvorenie simulačného modelu.