Probability Distribution of DJIA Stock Market Index in the Post-Crisis Period - Pčolár, Mário, 1995-
Skúmanie rôznych typov rozdelenia pravdepodobnosti s cieľom nájsť rozdelenie najlepšie vystihujúce charakteristiky výnosov akcií v pokrízovom období na základe dát z indexu akciových trhov DJIA (Dow Jones Industrial Average). Deskripcia štatistiky analyzovaných údajov a popis vybraných rozdelení pravdepodobnosti. Zhodnotenie výsledkov analýzy (odmietnutie normálneho rozdelenia denných výnosov akcií vo všetkých analyzovaných akciách a aj v samotnom indexe, štatistika správnosti prispôsobenia ukazujúca na viacerých adeptov na model, ktorý najlepšie popisuje rozdelenie denných výnosov za analyzované obdobie, a iné). Odporúčania pre budúci výskum pre ďalšie výsledky.