Intercultural Communication – Its Role in the Modern Globalised Environment - Bláhová, Mária
Nové výzvy a prístupy v interkultúrnej komunikácii. Jej význam pre rôzne odvetvia, výučbu cudzích jazykov, podnikateľské aktivity, šport či umelecké aktivity. Medzikultúrna komunikácia ako nevyhnutná súčasť globalizácie ovplyvňujúcej moderný svet. Kultúrne rozdiely a kultúrna asimilácia. Národná kultúra, typickosti (typicalities) a stereotypy. Štýly manažmentu v medzinárodnom prostredí.