Implementation of Smart Specialisation Strategy: the Case of Slovakia - Kováčik, Vladimír
Implementácia novej stratégie do hospodárskej politiky štátu vo forme stratégie inteligentnej špecializácie (smart specialization strategy, S3). Inovatívny prístup k oblasti výskumu a inovácií v Európskej únii, každý členský štát a región môže prostredníctvom svojej stratégie inteligentnej špecializácie definovať svoju prioritnú investičnú agendu pre vedomostné pracovné miesta a rast. Prijatie tejto stratégie na Slovensku v roku 2013, charakterizácia štruktúry S3 vo vládnej sfére na Slovensku a črty jej implementácie v kontexte analýzy a identifikácie slabín systému, predstavujúce možné prekážky efektívnej implementácie stanovených cieľov.