Rezervný fond obce v roku 2020 a 2021 - Konečná Veverková, Ingrid
Obec financuje svoje potreby najmä z vlastných rozpočtových príjmov, ktoré tvoria povinnú súčasť rozpočtu obce. Významným zdrojom financovania najmä investičného rozvoja obce sú mimorozpočtové prostriedky peňažných fondov obce a najmä prostriedky rezervného fondu obce. Obec má oprávnenie vytvárať peňažné fondy, ale v prípade rezervného fondu jeho tvorba je zo strany obce obligatórna a vyplýva to z §15 ods.4 zákona č.583/2004 Z.z. o rozpočtových pravidlách.