Postavenie poslancov obecného zastupiteľstva v mzdovej učtárni - Matlovičová, Iveta
V druhej časti tohto seriálu si prečítame o krátkodobom a dlhodobom uvoľňovaní na výkon verejnej funkcie. Zamestnávatelia majú povinnosť umožniť poslancom výkon ich verejnej funkcie podľa zákona č.369/1990 Zb. o obecnom zriadení v znp. a uvedené platí aj o členoch komisií, ktorí nie sú poslancami. V súlade so zákonom č.311/2001 Z.z. Zákonník práce v znp. zamestnávateľ uvoľní zamestnanca na výkon verejnej funkcie krátkodobo, alebo dlhodobo.