Povinný zber odpadu z kuchyne sa blíži ako prejsť zmenou bez zbytočných komplikácií? - Šprinc, Lucia
Podľa zákona č.460/2019 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č.79/2015 Z.z. o odpadoch sa pre obce od 1. januára 2021 zavádza povinnosť zaviesť a zabezpečovať vykonávanie triedeného zberu komunálneho odpadu pre biologicky rozložiteľný kuchynský odpad: §81 ods.21 zákona č.79/2015 Z.z. o odpadoch. Od 1. januára 2023 sa táto povinnosť nebude vzťahovať na tú časť obce, ktorá preukáže, že 100% domácností kompostuje vlastný odpad.