Estimating Natural Rate of Interest and Equilibrium Exchange Rate a Case of the Czech Republic - Pikhart, Zdeněk
Odhadovanie prirodzenej úrokovej sadzby a rovnovážneho výmenného kurzu na zostavenie indexu menových podmienok vhodných pre českú otvorenú ekonomiku. Index menových podmienok skúma menový impulz na ekonomický a úverový cyklus v modeli inflačného cielenia. Rovnovážny reálny výmenný kurz sa hodnotil pomocou modelu VECM, kde kľúčovými premennými boli produktivita a čisté zahraničné aktíva.