Modelling CAR Export from Slovakia to the United Kingdom - Vector Error Correction Approach - Pitoňáková, Renáta, 1967-
Identifikácia a kvantifikácia faktorov určujúcich export dopravných prostriedkov (cestných vozidiel) zo Slovenska do Spojeného kráľovstva. Model korekcie chýb je založený na mesačných údajoch od januára 2008 do novembra 2018. Pri modelovaní sa použili nasledujúce premenné: vývoz cestných vozidiel zo Slovenska do Spojeného kráľovstva (XRV), výmenný kurz (REER), rast priemyselnej výroby Spojeného kráľovstva (IUK) a inflácia v Slovenskej republike (INFSK).