<The> Effect of Economic Conditions on Accounting Conservatism under IFRS in Europe - Cerqueira, Antonio
Štúdia vplyvu ekonomických podmienok na účtovné postupy a postupy vykazovania. Analyzovanie konzervatívnych účtovných postupov v 17 európskych krajinách, berúc do úvahy inštitucionálne faktory. Vplyv finančnej krízy v rokoch 2007/08 na účtovnú prax. Skúmanie úrovne účtovného konzervativizmu pred a po prijatí IFRS v období pred krízou a po kríze. Taktiež sa skúma, či flexibilita, ktorú poskytuje IFRS, umožňuje manažérom prispôsobiť účtovnú konzervatívnu prax v rôznych ekonomických podmienkach, najmä v súvislosti s finančnou krízou 2007/2008.