Zmena zručností a kompetencií ľudskej práce v sektore dopravy a logistiky vplyvom inovácií do roku 2030+ - Rievajová, Eva
Analýza kľúčových inovatívnych a technologických zmien v sektore dopravy, logistiky a poštových služieb, ktoré ovplyvnia tento sektor v Slovenskej republike do roku 2030 (s perspektívou do roku 2050). Návrh vybraných vplyvov na ľudské zdroje z hľadiska zániku alebo tvorby nových pracovných miest. Hlavné technologické zmeny súvisia s novými technológie, automatizácia, robotika, ale aj zmeny v logistike. Autonómne vozidlá už nie sú takou vzdialenou budúcnosťou, aj keď v našich podmienkach bude potrebné sa na tento trend pripraviť najprv.