Reasons of Demand for Statutory Audit and Their Impact on Auditor's Independence - Krišková, Petra, 1981-
Podstata štatutárneho auditu, nepovinné (požadované napr. manažmentom účtovnej jednotky) a povinné (zákonné, na základe povinnosti danej legislatívou) štatutárne audity. Kritériá pre povinnosť auditu, vplyv zmien týchto kritérií na audítorskú činnosť vrátane možného vplyvu na nezávislosť audítorov, ako na jeden z najvýznamnejších predpokladov výkonu štatutárneho auditu.