Odsúhlasenie metódy transferového oceňovania – APA - Kočiš, Michal
Inštitút odsúhlasenia metódy transferového oceňovania, upravený v zákone o dani z príjmov, umožňujúci daňovým subjektom písomne požiadať správcu dane o vydanie rozhodnutia o odsúhlasení použitia konkrétnej metódy transferového oceňovania (APA – Advance Pricing Arrangement). Rozbor inštitútu rozhodnutia o odsúhlasení použitia metódy transferového oceňovania. Definícia tohto nástroja v Smernici OECD o transferovom oceňovaní z roku 2017 a v slovenskej právnej úprave. Praktické priblíženie inštitútu APA.