Úpadok liberálnej demokracie a právneho štátu v Maďarsku a Poľsku v kontexte členstva v EÚ - Kajánek, Tomáš, 1995-
Zaoberanie sa poklesom demokratických princípov fungovania moderného právneho štátu v Európskej únii na príklade dvoch krajín strednej Európy - Poľska a Maďarska. Definícia pomocou komparatívnej analýzy existujúcich paralel a rozdielov v národných politikách vyššie uvedených štátov, ktoré viedli k úpadku demokracie a vlády zákona.