Employment as an Indicator of Immigrants Integration in a Host Society - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Integrácia prisťahovalcov na trh práce. Pracovná migrácia. Integračné politiky na trhu práce - zavádzanie programov jazykového vzdelávania a účinnejších postupov pre hodnotenie a uznávanie kvalifikácií získaných v zahraničí. Rozdiely v Európskej únii v ukazovateľoch trhu práce medzi štátnymi príslušníkmi a cudzincami. Aktívna účasť na trhu práce prisťahovalcov ako nevyhnutnosť.