Phonosemantic Interpretation of Lexical Units in the Context of Russian and Slovak Linguocultures - Morozkina, T.V
Fonosémantika je jednou z najmladších disciplín modernej lingvistiky, ale zohráva dôležitú úlohu v medzikultúrnej komunikácii. Komparatívna analýza lexikálnych jednotiek ruského a slovenského jazykového systému z pohľadu fonosémantiky a filologickej hermeneutiky. Korelácia medzi fonetickou a sémantickou motiváciou lexém a parémií (prísloví a porekadiel) v systéme ruského a slovenského jazyka.