Twenty Years of Mortgage Banking in Slovakia - Horvátová, Eva, 1958-
Komplexné zhodnotenie vývoja slovenského hypotekárneho bankovníctva za posledných 20 rokov z pohľadu rozvoja bankovníctva, trhu hypotekárnych záložných listov, trhu nehnuteľností a vybraných interakcií medzi jednotlivými prvkami hypotekárneho systému. Vyhodnotenie podstatných väzieb medzi základnými ekonomickými ukazovateľmi, ukazovateľmi financovania bývania a cenami nehnuteľností na Slovensku.