<The> Susceptible Size of Coronavirus Spread, Epidemic Age, and Optimal Decisions - Jughaiman, Abdulaziz Omar A.
Matematická teória epidémie sa pokúša predpovedať príčinu epidémie vrátane faktorov, ako je celkový počet infikovaných a čas, kedy bude epidémia vrcholiť. Využívanie matematických metód indukcie a dedukcie, funkčných techník a použitie epidemiologických prognózových modelov pre Nemecko. Presnejšie určenie veľkosti populácie a najmä počtu ľudí, náchylných na infekciu. Preventívne opatrenia a odporúčania.