Stanovenie všeobecnej hodnoty podniku - Kudlová, Zuzana, 1986-
Podnikateľský plán tvorí základ pre výpočet všeobecnej hodnoty pre podnikateľskú metódu. Jednou z najdôležitejších častí stanovenia všeobecnej hodnoty je preverenie finančnej situácie podniku z minulosti do súčasnosti pomocou finančnej analýzy ex-post a na základe analýzy ex-ante s pomocou makroekonomických ukazovateľov, určiť jeho budúci vývoj. Podnik a príčiny jeho ohodnotenia. Vertikálna analýza aktív a pasív podniku. Ukazovatele likvidity, aktivity, zadlženosti a rentability podniku.