Detekcia bid-rigging karelov kombináciou skríningu štatistických metód s technikami strojového učenia - Michňová, Mária, 1996-
Opis metód a ich kombinácií na odhaľovanie nedovolených dohôd kartelov zameraných na vyrovnávanie ponúk. Kombinácia skríningu na základe štatistických metód s technikami strojového učenia, ktoré pozostávajú z Lasso regresie, rozhodovacích stromov, náhodných lesov a neurónových sietí. Kombinácia týchto metód prináša dostatočnú presnosť, efektívnosť a nenáročnosť na implementáciu a realizáciu pre agentúry pre hospodársku súťaž.