Impact of the Financial Resources of Local Destination Management Organizations on the Performance of Accommodation Facilities - Kučerová, Jana
Príspevok je zameraný na skúmanie vzťahu medzi finančnými ukazovateľmi oblastných organizácií cestovného ruchu Košice Tourismus a Sredné Slovensko a výkonmi členských ubytovacích zariadení. Sekundárne údaje o hospodárení podnikov sú analyzované metódou korelačnej analýzy. Z analýzy vyplýva, že finančné zdroje organizácie Košice Tourismus majú väčší vplyv na výkony podnikov, než v prípade organizácie Stredné Slovensko.